Almanya Alevi Birlikleri Konfederasyonu


  Son degiştirilme tarihi:24.06.2008  Türkçe  | | Deutsch | Radyo  | | Video  | | Kontak  | | Künye  | | Site Haritası  |  


Türkçe  | | Deutsch
  Anasayfa
  Alevi Kurumları
  AABF
  Alevi Öğretisi
  Alevilik Dersleri
  Projeler
  Göçmenlik
  Etkinlikler
  Açıklamalar
  Arşiv
  Ziyaretçi Defteri


Alevilerin Sesi
117. sayı çıktı...




Alevilerin Sesi'ne abone ol!


YOL tv 21-27 Temmuz Programı

30. HAFTA YOL tv HAFTALIK PROGRAMI (21-27 Temmuz 2008)

50 bini aşkın kişi tek yürek oldu: ‘Madımak Müze olmalı’

Sivas Şehitlerini Anma ve Katliamı Protesto Yürüyüşü’ne 50 b




Gül'ün 301 ve SSGSS onayına sendikalar tepki gösterdi
08-05-08

TARAFINDAN: YOL HABER


Cumhurbaşkanı'nın 301. maddeyi ve SSGSS yasasını onaylaması KESK ve Türk-İş'in tepkisine neden oldu.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal güvenlik yasası ile Türk Ceza Kanunu'nun "Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" başlıklı 301. maddesinde değişik öngören "Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu" dün onayladı. Gül, yasayı yayımlanması için Başbakanlığa gönderdi.

 

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Gül'ün sosyal güvenlikle ilgili yasayı onaylaması konusunda, ''Cumhurbaşkanlığı, iktidarın tüm kararlarını onaylayan bir noter mercii değil, halkın çıkarlarını gözeten bir makam olmalıdır'' dedi.

 

Tombul, yaptığı yazılı açıklamada, gündeme geldiğinden bu yana herkesin tepkisini çeken sosyal güvenlikle ilgili yasanın, halkın sağlık ve sosyal güvenlik haklarını elinden alacağını ve emekliliği neredeyse hayal hale getireceğini savundu.

 

Tombul açıklamasında, "Daha önce bir kez Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen, ardından da Anayasa Mahkemesi tarafından yürürlüğü durdurulan bu yasanın, Cumhurbaşkanı Gül tarafından sorgusuz sualsiz onaylanması, cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığını ve tarafsızlığını gölgede bırakmıştır" görüşüne yer verdi.

 

Türk-İş Yönetim Kurulu da, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası konusunda Cumhurbaşkanı Gül'e de sunduğu taleplerinde ısrarlarını sürdüreceklerini, Anayasa Mahkemesi sürecini de aynı hassasiyetle izleyeceklerini bildirdi.








<-geriye:

    YAZDIR GÖNDER    


2 Temmuz 2007,SiVAS Madimak


Haberler
  • Sansür(lü)süz 100. yılda Hayat TV'ye yapılan sansür protesto edildi
  • Emekçiler Hayat TV için alanlardaydı
  • Gümüş: Alevi genci aynı işkenceyi görmeye devam ediyor
  • 100 yıllık yalan
  • YÖK listesinde ilginç tesadüf

  • Açıklamalar
  • 2 Temmuz’da Sivas'tayız!
  • 2 Temmuz’da Madımak Oteli’nin önünde buluşalım!






  • <