Almanya Alevi Birlikleri Konfederasyonu


  Son degiştirilme tarihi:06.11.2008  Türkçe  | | Deutsch | Radyo  | | Video  | | Kontak  | | Künye  | | Site Haritası  |  


Türkçe  | | Deutsch
  Anasayfa
  Alevi Kurumları
  AABF
  Alevi Öğretisi
  Alevilik Dersleri
  Projeler
  Göçmenlik
  Etkinlikler
  Açıklamalar
  Arşiv
  Ziyaretçi Defteri


Alevilerin Sesi
120. sayı çıktı...




Alevilerin Sesi'ne abone ol!


47. HAFTA'da YOL tv

YOL tv’de bu hafta üç yeni program başlıyor: Salı günü saat

Şimdi ''YOLA YOLDAŞ'' olma zamanı!

Yenilenmek, güçlenmek ve Türkiye gündeminde daha etkin bir r




ABF: Okullar açılıyor, çocuklarımız için zulüm günleri yine başlıyor!
09-09-08


Mahkemeler “Dur” dedi ama, AKP iktidarı durmak bilmiyor. Din ve vicdan özgürlüğü, laik, demokratik, çağdaş, bilimsel eğitim deyince, sadece türbanı anlıyor. Haftada bir saat Din Dersi yetmiyor, MEB bunu iki saate çıkarmanın hazırlığını yapıyor. “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersi yetmiyor, bir de uygulamalı “Din Eğitimi Dersi” hazırlığı yapıyor.


BASINA VE KAMUOYUNA

Istanbul, Izmir, Malatya, Adana ve Torbalı’dan sonra bugün de Ankara’dayız. “Zorunlu Din Derslerine Hayır” diyoruz.

Işte okullar yine açılıyor.

Çocuklarımız için zülüm günleri yine başlıyor.

Çocuklarımız yine Din Dersi öğretmenlerinin anlattıkları ile, anne-babalarının anlatıp öğrettikleri arasında kalacaklar, yine kafaları karışacak. Hangisi doğru diye yine şaşıracaklar.

Biri buna dur demeli.

Mahkemeler “Dur” dedi ama, AKP iktidarı durmak bilmiyor. Din ve vicdan özgürlüğü, laik, demokratik, çağdaş, bilimsel eğitim deyince, sadece türbanı anlıyor. Haftada bir saat Din Dersi yetmiyor, MEB bunu iki saate çıkarmanın hazırlığını yapıyor. “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersi yetmiyor, bir de uygulamalı “Din Eğitimi Dersi” hazırlığı yapıyor.

AKP nereye koşuyor?...

Ülkemizi nereye götürüyor?...

Buna gücü yetmez.

Aleviler- Sünniler, laik, demokrat, ilerici, solcu, sosyal demokrat, sosyalist insanlar, kurumlar, aileler daha ötesi öğrenciler-gençler buna izin vermez., vermeyeceğiz.

AKP aklını başına toplamalıdır.

Kuşadası Belediye Encümen Üyeleri'nin; oybirliği ile aldığı Cemevini ibadethane kabul eden kararını örnek almalı, yerelden gelen bu sese kulak vermelidir.

Alevilerin temel talepleri öyle atla deve değildir. Son derece meşru, haklı, demokratik taleplerdir.

Bizi sokağa dökmesinler.

Bizleri “dilekçe devri bitti” düşüncesine sevk etmesinler.

Önerimiz şudur: Bu dersin müfredatı yeniden yazılmalıdır. Pozitif, akılcı, tarafsız, çağdaş ve bilimsel olmalıdır. Bütün din ve inançlar tanıtılıp öğretilmelidir. Dinler tarihi, Din Sosyolojisi, Din Kültürü konularını içermelidir. Elbette Alevilik de öğretilmelidir. Alevilikle ilgili bölüm Alevi kurumlarının belirlediği eğitimcilerce yazılmalıdır ve her halükârda seçmeli olmalıdır. Seçme işlemi, her öğretim yılı başında, öğrenci velisinin “Bu dersi velisi olduğum öğrencimin almasını istiyorum” şeklinde olmalıdır.

Şimdi buradan AKP iktidarına bir kez daha seslenirken, velilerimize de bir çağrımız var: örnek mahkeme kararları masamızın üstünde duruyor, hukuki alt yapımız tam, lütfen sizler de davalar açın. Sizlere her türlü hukuki yardıma ve desteğe hazırız. Adliyeler bu davaları görmekten yorulsun, binlerce davayla bunaltalım.

Belki o zaman sesimizi daha gür duyururuz.06.09.2008

Ali BALKIZ

Genel Başkan

ALEVI BEKTAŞI FEDERASYONU

Sokullu Mehmet Paşa Caddesi Iğde Sokak No: 24 Dikmen – Ankara

Tel: 0312 480 15 55 Faks: 0312 480 15 75

E-mail : alevifederasyonu@gmail.com

 

 








<-geriye:

    YAZDIR GÖNDER    


2 Temmuz 2007,SiVAS Madimak


Haberler
  • Başörtüsüne özgürlük CHP ile(mi) gelecek?
  • Ve Aleviler Hak İçin İlk Kez Miting Yaptılar
  • Alevilere Dersim'den Bakarken
  • Okullarda imam öğretmen dönemi
  • Alevilerden TRT, Vakit ve Yeni Şafak'a suç duyurusu

  • Açıklamalar
  • Alevilerden 9 Kasım Mitingi Için Çağrı
  • Almanya`da üç Eyalette daha Alevilik dersleri başladı!






  • <